Omgeving

Homestay Khajuraho countryside is een bed & breakfast gelegen aan de rand van old village Khajuraho. Dit is een stadje van ongeveer 10.000 inwoners, in het noorden van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Khajuraho is vooral bekend vanwege de tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken. Deze werden tussen 950 en 1050 gebouwd en staan sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De erotische beelden vormen overigens slechts een klein deel van de vele beelden en symbolen welke in de tempels verwerkt zijn. Ooit was Khajuraho een stad van 100.000 inwoners. Nog steeds zijn daar resten van de oude stad te vinden met ondergrondse gangen en diverse opgravingen.

Maar Khajuraho is veel meer dan deze tempels. Wie geïnteresseerd is in de cultuur vindt er museums, forten en paleizen. Regelmatig worden er fistivals georganiseerd, o.a. dans en film met internationale allure. De natuurliefhebber zal niet uitgekeken raken op de mooie natuur met meren, rotsen en watervallen.  Wie vooral rust zoekt zal genieten van de vele vredige plekken met prachtig zicht op de natuur. De ideale omstandigheden om volledig tot rust te komen.

Ook kun je via je de B&B een tour  regelen naar het Panna National Park.  In het  park komen tijgers voor, maar ook veel andere dieren zijn hier te bewonderen. De hele natuurlijke setting is mooi en zeker een bezoek waard. 

Vanuit Khajuraho zijn meerdere tours te regelen met auto en chauffeur tegen schappelijke prijzen. 

Khajuraho heeft een eigen vliegveld en treinstation.

 Copyright 2017 Frans Erens